נלקט ע"מ להקל להכין עצמו לליל הסדר וכל אחד לא ישנה ממנהג אבותיו
- יכין מבעוד יום את שולחן הסדר
- צרכי הסדר:
- יין לד' כוסות. ישתדל שהיין יהיה אדום.
- כוסות שיש בהם שיעור
- הקערה: זרוע – (זכר לפסח). ביצה (זכר לחגיגה). מרור. חרוסת. כרפס. חזרת.
- מי מלח.
- צרכי סעודה.
- אגוזים לתינוקות
- קיטל (מנהג אשכנז)
- מצות מצווה
- שטיפת כוסות (קודם קידוש)
- שטיפת כוסות (קודם קידוש).
- כלים נאים.
- כוס גדולה לאלינו הנביא.
- לשקול כזיתים של מצות, חסה ומרור. (חסה לנקות היטב).
- חרוסת: להכינו מבעוד יום.
- כרפס: (סלרי יבדוק היטב)
- לבשל הזרוע – (כנף עוף) וביעה. ואח"כ לצלותם והביצה תישאר עם קליפתה.
- להפריש חלה מהמצות.
- לפתוח חבילות מצות ובקבוקי יין.
- בדיקת מצה – אם אין בהם כפולה ונפוחהץ
- להכין נרות גדולים (למדליקים עם שמן להכין פתילות לשביעי של פסח)
- טוב לישון (גדולים וקטנים) בער"פ כדי שיהיו ערים בלילה. לכן יגמור ההכנות מוקדם כדי שלא יצא שכרו בהפסדו.
שיעור כזית: (אכילת מצה דאוריתא). מצות יד – 25 גר', מכונה – 22 גר'. ויש מחמירים: מצות יד 32 גר', מכונה 30 גר', - לברכת המוציא, כורך ואפיקומן. ואם קשה לאכול השיעור הנ"ל אפשר להקל 15 גר' יד ומכונה. מרור: 28 גר', - חולה ואדם שקשה לו אפשר להקל. חסה: 18 גר'. חזרת: 20 גר'
שיעור רביעית: לשיטת החזו"א – 150 גר', כמנין "כוס הגון". ולשיטת הגר"ח נאה: 86 גר' כמנין "כוס". בכוס ראשונה ראוי לנהוג כשיעור הגדול.
ליל יו"ט
(ליל פסח נפתחים השערים של ברכה שבליל זה יעקב אבינו נתברך מיצחק, ונוהגים לברך הבנים)
- מצוות דאורייתא: א. אכילת מצה ב. סיפור יציאת מצרים.
- מצוות דרבנן. א. אכילת מרור ב. שתיית ארבע כוסות של יין, וכן דרבנן נט"י המוציא וכו'
חוזר מבית הכנסת במהירות
- לובש הקיטל.(מנהג אשכנז)
- שוטף הכוס. (ואין צריך לשטוף את שאר הכוסות).
- סדר המצות – כהן, לוי וישראל. לכל אחד מצה בנפרד. (והלוי צריך להיות יותר גדול מכולם שצריך שני כזיתים).
- ואח"כ מסדר הקערה. ויאמר את כל הסימנים בקול. ומתחיל מימין, ומניחה על המצות.